Купити зелену каву
Як варити каву

Для багатьох кавоманів питання про те, як правильно варити цей чудовий напій, досі залишається не до кінця розгаданим. Більшість людей «проповідують» класичні способи приготування, які дійшли до нас від «батьків-прадідів» через століття. Решта – прихильники більш сучасних та інноваційних способів, упроваджених за поточну декаду. Але попри величезну кількість варіантів, останнім часом люди поступово обирають більш традиційну методику, що дійсно розкриває справжній аромат дорогої, якісної та смачної кави.

Та чи потребує зелена кава з імбиром, спеціальної варки? Ми зараз не говоримо про новомодні кавові автомати, які пропонують різні способи приготування, а зупинимося на доступних інструментах, наявних у кожного під рукою. Усі, наведені нижче, способи приготування кави зберігають вишуканий аромат і корисні властивості. До речі, тема «кава – це цілющий напій», заслуговує окремого обговорення.

Як готувати каву в турці

Для цього способу вам знадобиться турка для кави, вода, зелена кава та максимальна зосередженість. Принцип варки дуже простий:

  • насипте 3 чайні ложки кави з розрахунку на одну чашку;
  • варіть напій на мінімальному вогні;
  • зніміть турку з вогню в момент, як тільки вода в ній почне закипати.

Важливо пам’ятати: зелена кава не потребує закипання! Секрет максимально концентрованого аромату криється в тонкому умінні визначити ступінь приготування. Каву потрібно знімати з вогню за мить до стану кипіння. Обов’язково дайте турці трохи охолонути, перш ніж розливати готовий напій.

Як заварювати зелену каву в френч-пресі

Принцип приготування кави по цій методиці найпростіший:

  •       залийте необхідну кількість кави окропом;
  •       дайте напою настоятися протягом 5 хвилин;
  •       опустіть стрижень френч-преса;
  •       залиште напій «доходити» ще 3-4 хвилини.

Як приготувати зелену каву в чашці

Якщо немає можливості скористуватися спеціальними інструментами для варки натуральної кави, тоді використовуйте те, що є в кожному домі:

  • насипте 2-3 ложки кави в чашку (краще взяти трохи більше, ніж у випадку з туркою або френч-пресом);
  • залийте окропом;
  • дайте напою настоятися близько 10 хвилин до повного приготування.

Після того, як кава настоялася, не забудьте процідити її через дрібне сито, аби позбутися гущі та залишкового осаду. Щоб отримати концентрований аромат, накрийте чашку блюдцем.

Останнім часом чимало прихильників «напою богів» усе частіше цікавляться, чи склад кави впливає на спосіб приготування. Це, мабуть, друге по частоті питання, після найпопулярнішого: “де можна купити зелену каву для схуднення“. До речі, відповідаючи на питання, чи це ефективні дієти, поспішаємо відповісти однозначне «так». Існує величезна кількість наукових робіт, які свідчать про важливість і корисність зеленої кави в оздоровчих цілях.

Наш Інтернет-магазин кави пропонує добірні сорти, які допоможуть вам дотримуватися здорового способу життя та насолоджуватися улюбленим смаком! Натискайте на розділ «кава в зернах», ціна якого вас приємно здивує!